Animalutiada Facebook

https://www.facebook.com/HaiIubitoriDeAnimale?ref=ts&fref=ts

marți, 31 decembrie 2013

Pudel



Pudeli de jucarie si pitici (Poodle)Acestia ating o greutate de maxim patru kilograme.

Aceste doua varietati au fost obtinute din Poodelul Standard prin selectii atente si severe in timpul domniei Regelui Frantei Ludovic al XVI-lea. Faima acestor caini a crescut mereu la toate curtile regale si la familiile nobile. In secolul al XIX-lea acesti caini erau folosit si la circ, impresioanand spectatorii cu agilitatea lor. Cu exceptia taliei toate cele trei varietati (pitic si de jucarie, standard si urias) sunt identice.
Este un caine de talie mica cu aspect patrat.Ochii sunt ovali, departati si de culoare inchisa. Urechile sunt destul de lungi, late la baza si rotunde la varf, lasate pe langa cap si acoperite cu par lung, bogat si ondulat. Coada este tinuta pe sus. Parul poate fi ondulat sau drept
Este foarte loial stapanului, se intelege bine cu copiii, iar pe straini ii va anunta. Accepta si alti caini sau alte animale, in special daca a socializat inca de cand era pui.


Pudel in miniatura
Are o greutate cuprinsa intre 4 si 6 kg.


 Este o rasa veche al carei nume vine din cuvantul german “pudel” care inseamna “a plonja in apa”. Mai intai aceasta rasa a fost folosita pentru vanatoare ca mai apoi sa ajunga caini de companie si de spectacol.
Capul este lung si delicat, craniul de aceeasi lungime cu botul, bot fin si drept si un nas negru sau rosu-inchis in functie de culoarea blanii, care poate fi: alba, neagra, gri, maro si chiar si culoarea caisei.
 Este un caine foarte inteligent, sensibil si sociabil, dornic sa invete. Este ascultator si foarte devotat stapanului, se intelege bine cu copiii si in general este foarte prevezator cu strainii. Se intelege si cu alti caini si alte animale.



Pudel standard( Caniche)
Are o greutate cuprinsa intre 10 si 15 kilograme.


Este o rasa foarte veche, folosita la vanatoarea . Cuvantul caniche se pare ca vine de la cuvantul francez “canichon” care inseamna boboci de rata, vanati foarte des de acesti caini. Originea sa se contopeste cu cea a Barbetului, stramosul multor rase de caini de vanatoare. Se pare ca are origini africane. S-a nascut in nord-estul Africii unde triburile nomade il foloseau la paza turmelor. Din Africa a ajuns in Spania unde a fost incrucisat cu rase autohtone, mai ales cu cainele de apa portughez care era tuns tip leu pentru a se misca mai usor in apa. Mai tarziu a ajuns in Franta de unde s-a raspandit in toata Europa. La mijlocul secolului al XVIII-lea a devenit un caine de companie, de salon.
La fel ca si semenii lui mai mici pe care i-am descris mai sus, este un caine ascultator si foarte devotat stapanului, se intelege bine cu copiii si prevazator cu strainii( poate convietui si cu alte animale).

Papillon



La aceasta rasa exista doua varietati: Papillon care au urechile drepte si Phalene care are urechile cazute. Rasa a aparut in urma cu mai bine de 500 de ani.Papillonul apare in picturi ale unor artisti ca Titian, Goya, Rubens, Rembrandt
Acesta este un caine de talie mica care are foarte multa eleganta si un corp usor mai lung decat inalt.Ochii sunt destul de mari, migdalati, de culoare inchisa. Pe picioare, pe urechi si pe coada are franjuri bogate. Blana are culoarea alba cu pete colorate.
Este ascultator, afectuos si devotat stapanului, iubeste copiii, dar este retinut fata de straini. Nu are probleme cu alti caini si alte animale.

Bulldog Francez



Aceasta rasa a ajuns la forma actuala la inceputul secolului al XX-lea. Provine din Buldogul Englez pitic, care a fost adus de muncitorii englezi in Franta, in Mijlocul secolului al XIX-lea, unde prin incrucisarea cu diverse rase locale de caini, a ajuns la bine cunoscuta sa forma din ziua de azi.
Chiar daca este un caine mic, este puternic si are  corpul greoi, mai lung decat lat cu piept lat si proeminent si picioare scurte.
 Este foarte afectuos si devotat stapanului, se ataseaza mai ales de o persoana, este iubitor si tolerant cu copiii. Chiar daca este vigilent, anuntand strainii, devine apoi prietenos cu ei. Daca este socializat de mic cu alte animale si alti caini nu vor fi probleme cand va fi mare. Uneori poate fi gelos daca stapanul da mai multa atentie altcuiva.

Vijla Maghiara



Conform descrierilor din manuscriesele din secolul al XIV-lea caini asemanatori au existat in Europa Centrala de aproape 1000 de ani. In secolul al XIX-lea rasa a fost ameliorata mai ales cu Pointerul si Bracul german, obtinandu-se exemplarele actuale. Dupa Primul Razboi Mondial rasa a fost in prag de disparitie dar impatimitii rasei au reusit sa o salveze.
Este un caine sensibil, inteligent, echilibrat, dornic sa inveze. Ascultator si devotat stapanului, este afectuos si iubitor cu copii, atent si-i latra pe straini, fara a fi agresiv cu ei. Se intelege bine cu alti caini si alte animale din gospodarie.

                                                              Sursa :www.infocaini.ro              

vineri, 20 decembrie 2013

Ciobanesc romanesc carpatin



Este o rasa romaneasca formata in mod natural in spatiul Carpato Danubian si selectionata de ciobanii din Muntii Carpati dupa criterii empirice. Este foarte raspandit acum pe toata suprafata tarii si este foarte apreciat si utilizat pentru paza si protectie.
 Este un caine inteligent, voios, activ. Este curajos, mandru, echilibrat, calm, cu un instinct de paza foarte bine dezvoltat, ascultator. Este prietenos si devotat stapanului si familiei, dar neincrezator cu strainiii. Dovedeste un curaj deosebit cu eventualii pradatori (lupi, ursi, rasi).

sâmbătă, 14 decembrie 2013

Ciobanesc Mioritic



Este o rasa foarte veche romaneasca ce s-a pastrat de-a lungul timpului datorita pastorilor, si este mult raspandita in zona Sibiului si Brasovului. Se parea ca totusi originile acestei rase sunt si mai vechi, caini asemanatori ciobanescului mioritic au fost cei care au insotit triburile celtice in timpul migratiei. De asemenea, caini cu caracteristicile ciobanestilor mioritici au fost adusi de tatari in nordul Marii Negre si in jurul Marii Caspice, de acolo raspandindu-se spre Moldova. Astazi acest caine este foarte popular in Romania si nu numai, datorita aspectului impozant si curajului sau, si este considerat de unii singurul caine care are sanse sa scape cand ataca ursul.
Este un caine inteligent, voios, activ, dar bine echilibrat, calm, destul de adaptabil, prietenos aproape cu toata lumea, in special cu copiii. Este foarte devotat stapanului si familiei acestuia si va accepta prietenii familiei si alte animale. Ciobanescul mioritic este cainele unui singur stapan. Este rezervat cu strainii. Ii place sa faca parte dintr-o familie, sa se joace cu copiii, nu cunoaste frica si e foarte curajos.

sursa : Info caini

West White Highland Terrier



Aceasta rasa a fost dezvoltata de colonelul Malcom pe mosia sa Poltalloch si pe mosia Roseneath a Ducelui de Argyl. A fost creat cu scopul de a obtine un caine de vanatoare de culoare alba care sa nu fie confundat la culoare cu vulpea. Seamana cu Cairn Terrierul, diferenta majora este data de culoarea blanii.
 Este un caine inteligent, indraznet, curios, sigur pe el, curajos, vioi, jucaus, vigilent, dar poate fi si incapatanat, independent. Este loial si atasat familiei. Este suspicios cu strainii, dar un bun partener de joaca pentru copii. In general se intelege cu alti caini si alte animale din gospodarie numai daca a fost socializat de mic, in caz contrar poate fi dominant fata de alti caini si poate considera animalele mici din gospodarie (pisici) drept vanat si le poate fugari.
 
sursa: Infocaini

joi, 5 decembrie 2013

Saint- Bernard


Saint-Bernard

 Este una din cele mai cunoscute rase, avand ca stramos Dogul Tibetan. Este un caine de talie mare, puternic, cu aspect patrat, musculos si viguros. Capul este mare, lat, cu un bot scurt, bont, jumatate cat craniul.
Este un caine inteligent, cu un puternic simt de orientare si olfactiv, linistit, calm, jucaus, nu latra mult. Devotat si afectuos cu familia, este prietenos cu copiii, iar pe straini ii va anunta cu un latrat, fara sa fie agresiv. Nu are probleme cu alte animale sau alti caini.
Blana acestui caine trebuie periata zilnic pentru a inlatura firele de par moarte. Regulat trebuie verificati ochii cainilor care au pleoapele lasate deoarece aceasta rasa este predispusa la afectiuni oftamologice. Este o rasa care sufera de numeroase afectiuni congenitale. Nu trebuie tinut in caldura.
Se simt cel mai bine in aer liber, dar se poate adapta si intr-un apartament daca are suficient spatiu (este un caine de talie mare). Cu un nivel mediu de activitate, acest caine are nevoie de zilnica de miscare, de plimbari lungi unde poate alerga fara lesa. Are nevoie de dresaj si socializare. 
                                                                            Sursa: Info Caini

Dalmatian



Este un caine inteligent, activ, iute, disciplinat, energic, prietenos, uneori incapatanat. Devotat si prietenos cu stapanul, tolerant si iubitor cu copiii (fiind un caine mare, trebuie avut grija cand se apropie de copii) este precaut si vigilent cu strainii. Se intelege bine cu alti caini si alte animale (are o afinitate innascuta pentru cai) din gospodarie.Are culoarea alba cu pete rotunde, nesuprapuse. Datorita blanii este rasa cel mai usor de recunoscut.

 

Beagle

Aceasta veche rasa de caini a fost foarte apreciata de regina Elisabeta care detinea o "haita" din aceasta rasa, dar in varianta mai mica : Pocket Beagle.
Este un caine de talie medie, cu coada arcuita si corpul putin mai lung decat inalt, poate fi bicolor si tricolor in noante de maro sau crem, uneori cu tente rosiatice, cu alb.

Airedale Terrier


Airedale Terrier

Este cel mai mare terrier britanic si a fost folosit in diverse scopuri cum ar fi: vanatoare, paza, protectie, ajutor pentru Crucea Rosie in ambele Razboaie Mondiale, luat urma etc. Cateodata acest caine mai este numit regele Terrierilor.
Este un caine de talie mare, robust, musculos, suplu, cu o tinuta eleganta. Capul este lung, plat, pronuntat. Ochii sunt mici, de culoare inchisa si foarte expresivi.
Are o culoare cenusie si negru, pe spate.

Tare tipu...

http://www.youtube.com/watch?v=jofNR_WkoCE

duminică, 1 decembrie 2013

Bine ati venit in europa

Rasele de caini sunt:

  1. Airedale Terrier- Anglia
  2. Beagle- Anglia
  3. Dalmatian- Anglia
  4. Saint-Bernard- Elvetia
  5. West highland White Terrier-Scotia
  6. Ciobanesc Mioritic- Romania
  7. Ciobanesc romanesc Carpatin- Romania
  8. Vijla Maghiara- Ungaria
  9. Bulldog Francez- Franta
  10. Papillon- Franta
  11. Pudel- Franta

Saluki



Este un caine inteligent, vioi, energic, bland, sensibil, delicat, are un caracter nobil, independent. Este atasat si devotat stapanlului, rezervat si suspicios cu strainii, se intelege cu copiii. Puternicul instinct de vanatoare pe care il are il face sa vaneze aproape tot ce vede, de aceea in unele tari este interzis sa fie lasat liber.
 Blana acestui caine are nevoie de un periaj ocazional, mai intens in zonele cu par mai lung. Totusi urechile sunt sensibile si trebuie curatate mai des
Este un caine inteligent, vioi, energic, bland, sensibil, delicat, are un caracter nobil, independent. Este atasat si devotat stapanlului, rezervat si suspicios cu strainii, se intelege cu copiii. Puternicul instinct de vanatoare pe care il are il face sa vaneze aproape tot ce vede, de aceea in unele tari este interzis sa fie lasat liber.


luni, 18 noiembrie 2013

Shar Pei





Este o rasa antica, creata in sudul Chinei. Se crede ca a fost dezvoltat ca un caine bun la toate, dar mai ales la lupte. Statuile si manuscriesele din diverse perioade fac referinte la un caine ridat asemanator cu Shar-Pei. A fost la un moment dat pe cale de disparitie, dar datorita unui fan al acestei rase din Hong Kong, a fost salvat ajungand astazi un cunoscut caine de companie
Exista doua varietati : cea cu par scurt sau “par de cal” si cu par mai lung, dar nu mai mult de 2,5 cm. Prima varietate este mai des intalnita. Culorile pot fi: negru, maro, cafeniu, rosu sau crem. Zone mai deschis sunt permise, dar niciodata albe.
Este un caine curajos, neinfricat, inteligent, destul de vigilent. Este devotat stapanului si familiei acestuia, se intelege bine cu copiii, dar precaut cu strainii. Socializat de mic cu alte animale nu are probleme cu ele, dar este dominant cu alti caini.